Adevărul o să vă facă liberi, dar înainte de asta o să vă supere rău de tot. Restul e poveste!

The truth will set you free, but first it will hurt your bones. The rest is history!

Motto

Marry a man who you can talk with, who you can communicate with, and you marry happiness. (No, that’s not a quotation from one of those “smart” books that teach you how to manage your relationship. That is my acceptation and those are my words.)

DIN 25 MARTIE 2011 ma gasiti pe http://cristinaparus.com/ Ne vedem acolo!

Wednesday, July 22, 2009

Prima casă: ia-o de unde nu-i!

Programul Prima casă nu-i chiar atât de roz precum credeau unii, astfel:


- era evident că acest program are câteva hibe (să nu spun multe), printre care şi faptul că dobânda nu va rămâne la fel peste 6 luni- 1 an, ea variand în funcţie de euribor care ştim că variază, astfel se poate ajunge şi la o dobândă de 10%, ceea ce înseamnă că rata se poate dubla sau şi mai rău, aproape tripla.
- programul nu este perfecţionat deloc, nefiind stabilite clar clauzele şi cui îi este adresat deşi se vrea a fi un program social - pt cei care nu au o casă şi nici nu au mai avut în trecut, însă nimeni nu verifică aceea declaraţie pe propria răspundere pe care solicitantul o da în scris la bancă contractoare (cum că nu mai are altă proprietate).
- programul este făcut pt. a stimula electoratul şi a 'lua' ochii tinerilor, pt voturi. Nu a fost gândit în profunzime

- deşi startul programului s-a dat la 8 iulie 2009, până acum au fost semnate doar 10 (ZECE) contracte. Mai mult, sediile băncilor sunt mai mult goale, deşi se aştepta un număr mare de solicitanţi. Asta pe o parte din cauză că nu oricine dispune de avansul de 5% care trebuie depus înainte de contractarea casei, astfel că există riscul să-l pierzi (printr-o clauză existentă în contractul care-l semnezi cu banca) dacă nu ai găsit casa/apartamentul care să se încadreze în cei 60.000 - dacă ai găsit-o şi expertiza băncii (raportul de evaluare) o evaluează la mai puţin nu-ţi va da creditul, iar tu trebuie să cauţi alt imobil şi să-l găseşti în timp util ca să nu pierdi avansul), iar pe de altă parte pentru că băncile nu sunt sigure de existenţa fondului de garantare în cazul în care solicitantul creditului nu plăteşte la timp rata lunară, astfel blocând acest program până la clarificarea situaţiei.

- ING este prima bancă care s-a retras din programul "Prima casă" motivând costurile prea mari ale acestui program pentru instituţie.

No comments:

Post a Comment

Have something to say?? Drop it in here!

Web Informer Button
Love, Share, Smile All The Time