Adevărul o să vă facă liberi, dar înainte de asta o să vă supere rău de tot. Restul e poveste!

The truth will set you free, but first it will hurt your bones. The rest is history!

Motto

Marry a man who you can talk with, who you can communicate with, and you marry happiness. (No, that’s not a quotation from one of those “smart” books that teach you how to manage your relationship. That is my acceptation and those are my words.)

DIN 25 MARTIE 2011 ma gasiti pe http://cristinaparus.com/ Ne vedem acolo!

Tuesday, November 10, 2009

Vacanta

Sighisoara

Da, am vizitat Sighisoara pentru prima data in acest week-end. Poate acesta este si motivul pentru care mi s-a parut atat de frumos si rupt de realitate. Ei bine,da, am stat in zona veche a orasului unde tronau casutele vesel vopsite in culori pastelate si vii. Am stat intr-o casuta de la 1820. Si se pare ca proprietarii au descoperit ei ceva pe la arhive si casuta ar fi chiar mai veche de 1820. Cine stie? Ca sa pastreze acel aer boem, toate casele sunt refacute iar noile contructii trebuie sa fie musai in ton cu cele vechi. Asa se face ca undeva aproape de turnul cu ceas, intr-o piata se contruieste o casa din caramida cu arhitectura acelor vremuri. Noua ne-au placut mult portile arcuite mostenite se pare de la imperiul hasburgic. (?)
Aceasta este una dintre cele mai frumoase porti pictate in acea vreme. Cand am trecut pe langa cladire nu am observat decat poarta, fara sa vedem intreaga cladire. Abia a doua zi, cand ne plimbam pe trotuarul alaturat, am observat cum “ne facea cu ochiul” de pe partea cealalta a strazii clairea albastru azul de vis-a-vis.
Alte porti care ne-au atras atentia sunt gangul-poarta al hotelului Claudia, putin pitit pe o straduta alaturata centrului, dar nu foarte departe, dar si arcadele cladirii Perla, care gazduiesc minunatul restaurant-pizzerie Perla, unde am degustat cea mai buna pizza! Mmmm! Preturi cum in Bucuresti nu gasesti si portii generoase!


Ne-am plimbat foarte mult prin oras, desi ne-ar mai fi trebuit cateva zile sa colindan cum se cuvine. Ce mi-a placut foarte mult a fost asezarea casutelor in panta, intortocheat inghesuite una in cealalta, fara sa poti ghici unde se termina una si unde incepe alta. Iar gangurile-scurtaturi cu scari au fost absolut misterioase: ziua roase de trecerea vremii, noaptea infricosatoare de-a dreptul. Apoi, cand am ajuns la marginea cetatii, langa zid, am putut observa cum se desfasura cealalta parte a orasului dedesubt.

2 comments:

  1. beautiful architecture

    ReplyDelete
  2. Yes, DEEPAK, this is Sighisoara, ROMANIA. A beautiful land. ;)

    ReplyDelete

Have something to say?? Drop it in here!

Web Informer Button
Love, Share, Smile All The Time