Adevărul o să vă facă liberi, dar înainte de asta o să vă supere rău de tot. Restul e poveste!

The truth will set you free, but first it will hurt your bones. The rest is history!

Motto

Marry a man who you can talk with, who you can communicate with, and you marry happiness. (No, that’s not a quotation from one of those “smart” books that teach you how to manage your relationship. That is my acceptation and those are my words.)

DIN 25 MARTIE 2011 ma gasiti pe http://cristinaparus.com/ Ne vedem acolo!

Tuesday, February 02, 2010

Orice femeie poate (!) - David Reuben

La prima vedere poate părea o carte scrisă special pentru femei , dar este cu mult mai mult decât atât. Ea oferă informaţii vitale atât femeilor cât şi bărbaţilor care vor să afle cât mai multe despre ce-si doresc femeile şi cum le pot ajuta să ajungă la împlinire pe toate planurile.
(în stanga, coperta nouă)
Desi poate îmbraca forme foarte subtile, discriminarea sexuală a femeii din partea societăţii este încă o practică des întâlnită. Doctorul David Reuben, autorul cărţii, îşi propune să vorbească deschis despre acesta problemă cât şi depsre cât de important este acest aspect în viaţa şi sănătatea fiecăruia.Negarea sau tratarea cu falsă pudoare a sexualităţii nu ajută la nimic. Nici in plan personal şi cu atât mai puţin atunci cănd o discutţe pe astfel de teme sexuale este purtată cu un copil sau cu un adolescent, care poate fi usor influenţat negativ.
Cartea reflectă anii de experienţă ai doctorului Reuben ca psihiatru, bazându-şi ideile şi concluziile pe studii de caz, putând astfel să ofere o multitudine de sfaturi practice pentru femei necăsătorite, căsătorite, văduve sau divorţate privitoare la modul în care acestea îşi pot îmbunătăţii viaţa afectivă, sexuală şi spirituală .
Astfel, cartea este împarţită în 15 capitole care cuprind sfaturi legate de găsirea unui bărbat, de păstrarea acestuia şi de viaţa de cuplu, pornind de la femeia izolată în plan sexual, trecând în revistă cum a căpătat sexul o proastă reputaţie, cum să-ţi alegi un bărbat şi până la secretele sexualităţii masculine.
În cele 15 capitole, cartea explică detaliat prin ce stări sufleteşti trec femeile necăsătorite, cum se simt ele faţă de ceilalţi membrii ai societăţii, care le este statutul şi cum sunt privite, ce le împiedică să se căsătorească şi cum pot găsi fericirea. Deasemenea, sunt atent studiate "abisurile nesfârşite" sau "bărbaţii au şi ei problemele lor", unde aflăm ce poti face dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat însurat sau cum poate o fată să schimbe un burlac convins. Părerea mea e ca nu ar trebui să încerce să-l schimbe, ci să caute unul cu care să se potrivească. Undeva aproape de finalul cărtii, în capitolul "Secrete ale sexualităţii masculine", este prezentat extazul erotic ca fiind nu ceea ce simte cuplul, ci ceea ce simt partenerii unul pentru celălalt.

Această carte este captivantă, vibrantă, cu un bogat conţinut de idei şi concluzii la care poate nu v-aţi fi gândit în mod normal, fiind împărţită în capitole şi subcapitole succinte, la obiect despre orice problemă ar putea exista în sfera afectivă sau sexuală. Este un adevărat terapeut al sufletului şi trupului.
(vechea copertă)

2 comments:

  1. Multumesc, multumesc! Trebuie sa citesti cartea ca sa intelegi mai bine....asta e doar parerea mea, viziunea mea despre carte.

    Dar ce sa vezi? :P Ti-ai schimbat poza de profil!


    seara buna!

    ReplyDelete

Have something to say?? Drop it in here!

Web Informer Button
Love, Share, Smile All The Time