Adevărul o să vă facă liberi, dar înainte de asta o să vă supere rău de tot. Restul e poveste!

The truth will set you free, but first it will hurt your bones. The rest is history!

Motto

Marry a man who you can talk with, who you can communicate with, and you marry happiness. (No, that’s not a quotation from one of those “smart” books that teach you how to manage your relationship. That is my acceptation and those are my words.)

DIN 25 MARTIE 2011 ma gasiti pe http://cristinaparus.com/ Ne vedem acolo!

Sunday, October 10, 2010

Harta schimbarilor astronomice in pragul lui 2012 (Oreste Teodorescu)

Urmaresc blogul lui Oreste si sunt sigura ca intr-o oarecare masura si voi sunteti curiosi ce-o sa se intample in 2012. O sa se intample ceva? Si daca da, ce anume? Intrebari fara raspunsuri certe....


In sec. al XIX-lea, astronomul englez sir Edmund Halley, urmarind firmamentul a descoperit ca trei stele aflate in Pleiade si localizate in constelatia Taurului aveau cu totul alte pozitii decat cele transmise de anticii astronomi greci.Ori ce eroare comisa fie de Halley, fie de precursorii sai, poate fi trecuta cu vederea intrucat diferentele de cartografiere sunt foarte mari. De aici, britanicul a tras concluzia ca Pleiadele se misca dupa un sistem bine organizat. Peste aproximativ un secol, astronomul german Friedrich Wilhelm Bessel va confirma teoria lui Halley.Ulterior, alti astronomi, printre care si spaniolul Jose Comas y Sola au incercat sa postuleze ca Plediadele si alte stele fac parte dintr-un sistem planetar propriu. Dupa ce s-a descoperit steaua principala (soarele) din Pleiade, numita Alcion s-a calculat ca sistemul nostru solar are nevoie de aproximativ 25.000 de ani (anul platonician) ca sa-si parcurga revolutia in jurul lui Alcion inainte de a reveni la punctul de plecare si ca intre galaxia noastra si sistemul Pleiadelor exista o nebuloasa gigantica situata la 400 de ani lumina de Pamant.
 
....continuarea pe blogul Oreste Teodorescu

1 comment:

  1. http://silentiumlink.blogspot.com/2010/10/stereo-si-centura-futonica.html

    ReplyDelete

Have something to say?? Drop it in here!

Web Informer Button
Love, Share, Smile All The Time