Inspirata dintr-o reteta strecurata intr-un articol aparut in revista Ce se intampla doctore? si cuprinsa de o pofta teribila de ceva dulce, am zis sa incerc si eu papa natural - fara foc. Asa ca am pus mana pe cele doua mere ionatate care se gaseau prin camara, un pumn de nuci, cam vreo 3 linguri zdravene de tarate fine de grau, o jumatate de lingurita de miere de salcam din stupul de la tara(poti sa pui si mai mult, daca-ti place mai dulce), un strop de scortisoara si cam asta e. Se amesteca totul, dupa ce s-au ras merele pe razatoarea fina si dupa ce-ai macinat sau pisat bine nucile si iese o minunatie de desert pe care l-am savurat astazi la pranz, cand pofta de ceva dulce era maaaare. ;)) Eu am curatat un mar de coaja, pe celalalt l-am lasat cu coaja. Si am adaugat si 5 stafide care sunt dulci, asta pentru ca n-am pus decat jumatate de lingurita de miere.
Reteta originala o gasiti in revista tiparita Ce se intampla doctore? , ultimul numar Ianuarie-Februarie, pagina 28.
Foarte interesant :) Felicitari!
ReplyDelete