Adevărul o să vă facă liberi, dar înainte de asta o să vă supere rău de tot. Restul e poveste!

The truth will set you free, but first it will hurt your bones. The rest is history!

Motto

Marry a man who you can talk with, who you can communicate with, and you marry happiness. (No, that’s not a quotation from one of those “smart” books that teach you how to manage your relationship. That is my acceptation and those are my words.)

DIN 25 MARTIE 2011 ma gasiti pe http://cristinaparus.com/ Ne vedem acolo!

Wednesday, January 12, 2011

Hrana neprelucrata termic

Aseara tarziu pe facebook am dat peste un post de-al Alinei care ducea catre o pagina dedicata hranei verzi. Cu o zi inainte, am fost sa cumparam un blender, tocmai din dorinta de a manca mai sanatos, mai ales dimineata cand inainte de a fugi spre birou, infulecam ce prindem prin frigider, de obicei un sandwich cu unt, sunca si cascaval afumat, bem un pahar de suc accidulat si daca mai e loc pentru pofticiosi mai luam si ceva dulce, evident, ceva concentrat, cum ar fi o napolitana sau o ciocolatica. Sau, daca n-o mancam atunci, sigur zace pe undeva pe birou si fix cand este ora de masa, atunci suna parca si telefonul mai tare, seful tipa si tu esti mort de foame. Ce sa faci!? Ataci strategic ciocolatica sau napolitana. In cel mai bun caz, batonul cu cereale (care, apropo, nu e natural!).

Pagina cu pricina m-a atras ca un magnet. Si ce-am apucat sa citesc aseara pe nerasuflate, cand ochii aproape ca mi se inchideau, avea sa faca lumina in multe privinte. Povestea Andreei Lazarescu , in care probabil te vei regasi si tu, este o poveste foarte interesanta. A trait 31 de ani o viata "normala", restul s-a si si-a dat seama ca ce e normal (doar pentru ca asa face toata lumea), nu e, de fapt, normal! Si ca sa va spun sincer, nici mie nu mi se par normale o gramada de alte lucruri, dar despre asta alta data. Acum mi-a atras atentia Cursul Hrana Vie al Mihaelei Gheorghita in care promite sa prezinte acest stil de viata cat si retete raw, dar si multe altele. Si din cate simt eu, o sa fie si multa voie buna!
Adresa Casei Raw.z: click aici. Rezervatiuni pe e-mail la: hranavieacum@gmail.com [Mihaela Gheorghita] sau la 0720 314 938 [Ioana Hulea].

Cat despre retete raw, chiar cu doua zile inainte sa dau peste pagina Andreei, am rasfoit o revista in care se prezenta un articol despre hrana sanatoasa. Persoana cu pricina nu vorbea despre hrana vie, ci este doar vegetariana. Insa cand a fost intrebata ce anume gateste, pt pranz a prezentat o salata care "suna" cam asa:

Salata de sfecla rosie

O sfecla rosie cruda
un morcov sau doi
sucul de la jumatate de lamaie
o lingurita de chimen macinat
o lingurita de miere
putin ulei de masline crud
foarte putina sare


Toate astea se amesteca si iese o delicioasa salata care te umple de energie!




PS. Asta e ce-am mancat la pranz. E delicioasa!

No comments:

Post a Comment

Have something to say?? Drop it in here!

Web Informer Button
Love, Share, Smile All The Time