Ingredientele pentru reteta originala sunt:
- 1 legătură frunze de mentă (uscata sau proaspata)
- 2 Lg ulei de palmier sau avocado
- 4-5 Lg miere
- 3-4 Lg cacao sau carob
- 1 cană caju sau migdale (inmuiate inainte pentru 1 h)
- ¼ cană apă
- un kiwi si o capsuna
- 5 flori levantica (opt.)
- 5 Lg nuca de cocos
Eu am scos uleiul de palmier si frunzele de menta si am adaugat multe seminte de floarea soarelui macinate + migdalele inmuiate in prealabil+o surpriza la mijloc: o aluna de padure :-)
Daca va tenteaza sa incercati si voi reteta, mare atentie la cantitatea de miere pentru ca pot iesi un pic cam prea dulci. Eu am pus initial cam multa miere si apoi a trebuit sa mai pun migdale si nuci ;-) La mijlocul fiecarei bomboane de ciocolata am pus o aluna de padure (cruda), apoi le-am tavalit prin cacao, nuca de cocos si "faina" de seminte de floarea soarelui, tot crude.
O reteta delicioasa atunci cand ai pofta de ceva dulce si mai ales de ciocolata, fara foc!
Pofta buna!
imi lasa guraa apa. :))
ReplyDeleteunde esti sa le gusti? :-)
ReplyDeleteAm facut putine pentru ca n-am stiut ce-o sa iasa :)) Oricum, data viitoare incerc altceva. Dupa cum vezi, mereu ceva nou. Fac insa aproape zilnic painea aia deliciu, pe care eu o numesc biscuite delicios pentru ca e dulce ca un biscuite. ;))
Zici ca ar fi cartofi nedecojiti.
ReplyDeleteAi o imaginatie bogata. :)
ReplyDelete