Adevărul o să vă facă liberi, dar înainte de asta o să vă supere rău de tot. Restul e poveste!

The truth will set you free, but first it will hurt your bones. The rest is history!

Motto

Marry a man who you can talk with, who you can communicate with, and you marry happiness. (No, that’s not a quotation from one of those “smart” books that teach you how to manage your relationship. That is my acceptation and those are my words.)

DIN 25 MARTIE 2011 ma gasiti pe http://cristinaparus.com/ Ne vedem acolo!

Sunday, January 23, 2011

Bomboane de ciocolata

Zilele trecute am tot cautat retete crude si am gasit evident si ceva dulce. Reteta de tort de ciocolata mi-a facut cu ochiul pe loc, insa la mine n-a iesit tocmai 'ca la carte' asa ca am modificat putin reteta, mai ales ca trebuia sa stea la congelator sa se intareasca putin, iar din proprie experienta stiam ca n-o sa se intample asa (am mai incercat eu o data o crema, tot ciocolata vroia sa fie, si a iesit prea zemoasa ca sa fie ciocolata asa ca am folosit-o ulterior drept crema pentru cozonaci). Cum nu vroiam sa astept o ora cat trebuia sa stea la congelator, am transformat cu totul reteta, i-am adaugat si seminte crude de floarea soarelui, macinate in prealabil, pe care le-am inglobat in compozitie, iar apoi am format mingiute de ciocolata.
Ingredientele pentru reteta originala sunt:
  • 1 legătură frunze de mentă (uscata sau proaspata)
  • 2 Lg ulei de palmier sau avocado
  • 4-5 Lg miere
  • 3-4 Lg cacao sau carob
  • 1 cană caju sau migdale (inmuiate inainte pentru 1 h)
  • ¼ cană apă
Pentru ornat<
  •  un kiwi si o capsuna
  • 5 flori levantica (opt.)
  • 5 Lg nuca de cocos

Eu am scos uleiul de palmier si frunzele de menta si am adaugat multe seminte de floarea soarelui macinate + migdalele inmuiate in prealabil+o surpriza la mijloc: o aluna de padure :-)
Daca va tenteaza sa incercati si voi reteta, mare atentie la cantitatea de miere pentru ca pot iesi un pic cam prea dulci. Eu am pus initial cam multa miere si apoi a trebuit sa mai pun migdale si nuci ;-) La mijlocul fiecarei bomboane de ciocolata am pus o aluna de padure (cruda), apoi le-am tavalit prin cacao, nuca de cocos si "faina" de seminte de floarea soarelui, tot crude.
O reteta delicioasa atunci cand ai pofta de ceva dulce si mai ales de ciocolata, fara foc!



Pofta buna!

4 comments:

  1. unde esti sa le gusti? :-)

    Am facut putine pentru ca n-am stiut ce-o sa iasa :)) Oricum, data viitoare incerc altceva. Dupa cum vezi, mereu ceva nou. Fac insa aproape zilnic painea aia deliciu, pe care eu o numesc biscuite delicios pentru ca e dulce ca un biscuite. ;))

    ReplyDelete
  2. Zici ca ar fi cartofi nedecojiti.

    ReplyDelete

Have something to say?? Drop it in here!

Web Informer Button
Love, Share, Smile All The Time