Atunci cand spui "paine" te gandesti la patru ingrediente de baza: faina, drojdie, apa si sare. Si vreo 60 de minute de "perpelit" in cuptor. Reteta aceasta insa e una fara foc si nu e deloc greu de preparat. Am gasit-o in
pagina Ligiei Pop, acolo unde am gasit daca nu ma insel si
pasta de spanac. De cand am citit lista cu ingrediente, am zis ca-i musai s-o incerc si eu asa ca astazi ma aflu deja la o doua "portie" de painica delicioasa si sanatoasa! Chiar acum am insirat pe calorifer minunatia asta de "pasta" care la uscare se transforma in niste biscuiti de te lingi pe degete! Cred c-as fi in stare sa mananc toata ziua biscuitii astia! Dar....ce zic eu aici?! Trebuie sa incerci ca sa te convingi!
Ingrediente:
- 2 cani migdale inmuiate peste noapte
- 1 cana seminte crude floarea soarelui
- 1 cana faina in*
- 2 morcovi
- 1 mar
- 1 cana stafide
- 5 curmale inmuiate in ½ cana apa
1 lg scortisoara
Asta e reteta originala. Eu am scos morcovii de tot si am adaugat inca un mar pt ca nu avea consistenta dorita. Curmalele nu le-am mai inmuiat a doua oara. Am macinat semintle de in si de floarea soarelui in rasnita de cafea, iar migdalele, stafidele si curmalele le-am tocat marunt. Ca sa poti taia curmalele fara sa te lipesti toata, dupa ce-ai desfacut curmala ca sa scoti samburele, da-o putin prin faina de in amestecata cu cea de seminte de floarea soarelui si n-o sa se mai lipeasca.
Aceasta reteta este intr-adevar un deliciu!
Ingrediente absolut delicioase
Amestecam bine
Asa arata cand e la deshidratat
Cam asa arata dupa 6-7 ore de stat pe calorifer
Multumesc mult pentru precizarea site-ului meu! Mult succes, totul arata minunat si delicios. Daca poti, o sa te rog sa iei legatura cu mine prin site-ul meu. As vrea sa discutam ceva, ca plan de viitor.
ReplyDelete